Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gavin Bryars Requiem

9 februari 2019 20:15 - 1 maart 2019 20:15

Choreografie: David Dawnson

Balletorkest o.l.v Matthew Rowe

Koor van de Nationale Opera

Instudering: Ching-Lien Wu

 

Gavin Bryars’ Requiem De beroemde Britse componist Gavin Bryars schrijft voor deze wereldpremière een nieuw Requiem voor orkest, koor en vocale solisten. Hij heeft zich met Dawson uitgebreid verdiept in de impact en structuur van bestaande requiems, maar zowel de compositie als de choreografie zal vooral gevoed worden door hun eigen levenservaringen en -visie.

De Britse David Dawson –Associate Artist bij Het Nationale Ballet – is een van de meest gevraagde choreografen van dit moment. Het Nationale Ballet presenteert maar liefst twee choreografieën van hem: de wereldpremière van Requiem en een recente ‘hit’ Citizen Nowhere.

REQUIEM

Aanleiding voor het nieuwe, grootschalige Requiem is de internationale herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog in 2018. Dawson: “Een oorlog die volstrekt onnodig was en die aan miljoenen mensen het leven heeft gekost.” Maar hij trekt het thema naar het heden. “Waar staan wij nu en hoe gaan we om met de lessen die de geschiedenis ons leert?” Zijn Requiem wordt, meer nog dan een lamento voor alle verloren levens, een appel tot bewustwording van wat voor een wereld wij achterlaten voor toekomstige generaties. Daarbij is ook ruimte voor optimisme: “De menselijke ziel is een prachtig iets, alleen raken we te vaak verstrikt in machtswellust, onrecht en pijn.”

Info: www.operaballet.nl

Gegevens

Begin:
9 februari 2019 20:15
Einde:
1 maart 2019 20:15