Gonnie van Heugten Zanglijster zangatelier

Middenin het hart van Tuinwijk, in de Tuindorpkerk te Utrecht is mijn privé zanglespraktijk ’Zangatelier de Lijster’ gevestigd. Hier ben je van harte welkom voor klassieke zanglessen. Tevens ben ik als docente klassiek zang verbonden aan Cultuurcentrum Parnassos te Utrecht en Muziekschool Woudenberg.  Naast de zanglessen in mijn privé zanglespraktijk geef ik regelmatig stemcoaching aan koren.

Zangles klassiek in Utrecht en omstreken | Zangles in Woudenberg

Houd je ook zo van muziek van Bach en Mozart? Wil je weleens een lied van Schubert of een Italiaanse aria zingen? We werken aan je zangtechniek zoals houding, adem, resonans, klinkervorming en egalisatie van de stem. Door middel van de klassieke zangtechniek leer je vrij en ontspannen klank te maken. Daarnaast wordt aan de interpretatie van klassieke liederen en aria’s in verschillende talen gewerkt met begeleiding op de piano. Aspecten die bij de interpretatie aan de orde komen zijn opbouw, melodie, harmonie, stijl en tekst expressie. Je zingt liederen of aria`s die bij jouw stemtype passen en die je thuis kunt instuderen. Je kunt kiezen uit genres als lied, oratorium, opera en musical. Zowel beginnende als gevorderde zangers zijn welkom.

Zangles voor koorzangers

Zing je bij een koor of wil je een auditie doen dan kunnen de zanglessen een goede  ondersteuning zijn. Je leert de vereiste zang technische basis. De lessen bieden een goede voorbereiding op het auditeren, het van blad zingen en het instuderen van koorpartijen.

Zangdag

Een keer per jaar organiseer ik in Utrecht een zangdag rondom een bijzonder thema.

Eerdere zangdagen:

Samenzangdag ‘Een muzikaal boeket’, zomer 2023

‘Tuindorp Zomerzangmiddag’ 2022

‘Tuindorp Buitenzang’, Zangdag 2021

‘Zomerse Buitenzang’ op Landgoed Beerschoten te Utrecht, Zangdag 2020

‘Musica Domestica’  – Zomerzang op het platteland, Zangdag 2019

‘Liederen van Liefde en Verlangen’ –  ‘Liebeslieder Walzer’ Opus 52 van Johannes Brahms, Zangdag 2018

‘Hor care Canzonette’ – Monteverdi en tijdgenoten, Zangdag 2017

‘Songs of Nature’ , Zangdag 2016

‘Stabat Mater’ van Pergolesi en Vivaldi, 2015

‘Mélodies Françaises’ , 2014

‘Duetten en Trio’s’ , 2013

Masterclass ‘Liederen uit de Romantiek’ , 2011 i.s.m. pianist Jeroen Snijder

Masterclass ‘Lutesongs’ , 2007 i.s.m. zang&luit duo Valeria Mignaco en Alfonso Marin

Informatie:

Heb je interesse in meer informatie over de zanglessen of koorcoaching?  Stuur dan een bericht via het contactformulier.