Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale Koorbiënnale – Live from Haarlem

18 juli 2021 12:00

LIVE from Haarlem met Consensus Vocalis, Laurens Collegium Rotterdam en Cappella Amsterdam

Noodgedwongen, maar met volle overtuiging en creatieve energie, presenteert de Internationale Koorbiënnale van 18 t/m 25 juli 2021 LIVE from Haarlem. Dit is de eerste online editie van het festival voor professionele vocale ensembles. Consensus Vocalis is erbij!

Bijzondere theatrale concerten

LIVE from Haarlem bestaat uit drie theatraal vormgegeven concerten met de meest urgente koormuziek voor onze tijd. De tot studio omgetoverde Grote of St. Bavokerk in Haarlem vormt het decor voor twee concerten, waarin drie Nederlandse topkoren, het Doelen Ensemble en een keur aan instrumentale solisten optreden.

Gezamenlijk voeren zij werk uit van Sweelinck tot David Lang en Sarah Kirkland Snider. Het derde concert is een unieke samenwerking tussen indie-rockband Efterklang en het Zuid-Deense Meisjeskoor, opgenomen in de pittoreske Christianskirken in Zuid-Denemarken.

Zo maakt de Koorbiënnale van de nood een deugd. Geen fysieke ontmoetingen, wel een geregisseerd programma vanuit de Grote St. Bavokerk in Haarlem.
Concertagenda

 18 juli 2021

Consensus Vocalis van Béni Csillag en het Laurens Collegium Rotterdam van Wiecher Mandemaker slaan de handen ineen voor een theatraal collageconcert, dat uitmondt in de meditatie Earth teach me quiet van Ēriks Ešenvalds.

Gegevens

Datum:
18 juli 2021
Tijd:
12:00