Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Faust [working title]

5 september 2020 19:30 - 24 september 2020 19:30

De huidige crisis maakte de geplande seizoensopener Mefistofele onmogelijk. Maar we houden ons niet stil. We hebben een nieuwe generatie Nederlandse muziektheatermakers uitgenodigd om de lege ruimte te vullen. FAUST [working title] vertrekt vanuit de thematiek van Goethe’s Faust, een prominent figuur in de Westerse cultuurgeschiedenis. Een grootschalige voorstelling met koor, orkest, solisten en een rijkdom aan muziek, van klassiek tot minder bekend repertoire.

Faust

De menselijke drang naar kennis, maar ook de grenzen ervan, staan bij Faust centraal. In deze verwarde tijden, waarin de wetenschap tegelijk antwoorden wil geven en twijfels doet rijzen, is deze thematiek actueler dan ooit.

Het wereldbeeld van Faust is veelomvattend, maar kent ook zijn beperkingen en blinde vlekken. Voor het artistieke team vormde de thematiek dan ook niet alleen een uitnodiging om het repertoire rondom Faust te verkennen, maar ook om verder te kijken. Wat als we buiten het repertoire kijken dat we gewend zijn in de opera?

Overvloed van stemmen

De pandemie heeft de afgelopen maanden een grote hoeveelheid angst en verlies teweeg gebracht, maar heeft ons ook uitgedaagd om kritisch te reflecteren op de fundamenten van onze moderne maatschappij, de manier waarop we produceren en de manier waarop we samenleven.

FAUST [working title] opent de ruimte van De Nationale Opera voor andere muziek, geluiden en talen, en verkent de overvloed aan stemmen in de wereld. Samen met inspirerende componisten, arrangeurs en muzikanten van verschillende herkomst, verbeeldt het team een nieuw landschap in de wereld van het muziektheater.

Nederlands Philharmonisch Orkest

Muzikale leiding : Manoj Kamps

Regie: Lisenka Heijboer Castañón

Koor van De Nationale Opera

Instudering : Klaas-Jan de Groot en Ching-Lien Wu

Nieuw Amsterdams Kinderkoor

Instudering: Anaïs de la Morandais

VEILIG BEZOEK – DNO

Aan uw veiligheid wordt gedacht. We zorgen dat er altijd 1.5 meter afstand gehouden kan worden, zowel door onze bezoekers als onze medewerkers. Om dit te waarborgen hebben we een aantal maatregelen getroffen.

www.operaballet.nl

Gegevens

Begin:
5 september 2020 19:30
Einde:
24 september 2020 19:30