Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beethoven 9 *

13 juni 2020 20:15

*Mededeling: Dit evenement wordt vanwege de pandemie uitgesteld naar een nieuwe datum 

Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

Marc Albrecht dirigeert zijn laatste programma als chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest. Een groots afscheid met de Vier letzte Lieder van Richard Strauss en de majestueuze Negende symfonie

In samenwerking met het Koor van de Nationale Opera.

Instudering: Ching-Lien Wu

Programma

R. Strauss – Vier letzte Lieder, op. 150

Beethoven – Negende symfonie in d, op. 125

 

Afscheid van chef-dirigent Marc Albrecht Tien jaar lang heeft Marc Albrecht zich met hart en ziel gewijd aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het waren jaren met een intensieve samenwerking op het podium en in de orkestbak van De Nationale Opera. Hier komt nu een einde aan. Tijdens dit concert zal Marc Albrecht voor de laatste maal als chef-dirigent de baton ter hand nemen. Het concert opent bijna symbolisch met de ultieme afscheidscompositie uit de muziekliteratuur: de Vier letzte Lieder van Richard Strauss, met Agneta Eichenholz in de vocale hoofdrol.

Beethovens Negende symfonie Als schitterend sluitstuk dirigeert Marc Albrecht de Negende symfonievan Beethoven. In drie instrumentale delen voert hij ons mee langs de diepste dalen en hoogste toppen die er met een orkest te bereiken zijn. In de finale mengen koor en zangsolisten zich in de orkestklank en brengen een hartstochtelijke ode aan vreugde, saamhorigheid en broederschap. Met deze apotheose neemt Marc Albrecht op grootse wijze afscheid van zijn Nederlands Philharmonisch Orkest.

Gegevens

Datum:
13 juni 2020
Tijd:
20:15

Locatie

Koninklijk Concertgebouw Amsterdam