Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carmen – G. Bizet *

12 mei 2020 19:00 - 1 juni 2020 19:00

*Mededeling: Dit evenement is helaas gecanceld vanwege de pandemie

Bizet creëerde met Carmen een femme fatale van bijna mythische allure. Het was het exotische element dat zij als ‘zigeunerin’ personifieerde waaraan dit werk zijn succes dankt. Als vrijgevochten vrouw belichaamde Carmen het verborgen verlangen van de oerdegelijke 19de-eeuwse burger en vertegenwoordigde zij de vrijheid in leven en liefde die in hun bekrompen moraal ontbrak.

Passie en verlangen naar de dood

In feite is Carmen een vrouwelijke tegenhanger van de grote verleider Don Giovanni. Ook al is haar ‘slachtoffer’ Don José veel sympathieker dan zijzelf, toch blijft zij fascineren. De gloedvolle opera is dan wel vrij van pathos, intussen koerst het verhaal onvermijdelijk op het tragische einde af. Onder alle passie schuilt een diep verlangen naar de dood.

Regisseur Robert Carsen wijst er in zijn zeer succesvolle enscenering op dat het ‘Spaanse’ element in Carmen niet iets van de buitenkant is – denk aan kitscherige

plaatjes van Sevilla –maar dat het van binnen zit. Volgens hem is de Fransman Bizet er volmaakt in geslaagd de Spaanse ziel in zijn muziek te vangen.

De jonge Colombiaanse dirigent Andrés Orozco-Estrada leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij stond reeds voor de grootste orkesten ter wereld en maakt met Carmen zijn debuut bij DNO.

Tribune met 400 figuranten!

In de vierde akte van Carmen zien we zo’n 400 figuranten op een tribune getuigen van een stierengevecht en van de gewelddadige dood van Carmen. Door deze constructie ontstaat een grote cirkel, die de zangers en musici heel dicht bij het publiek brengt.

Met :

Koor van De Nationale Opera

Instudering koorChing-Lien Wu

en Nieuw Amsterdams Kinderkoor

Info:

www.operaballet.nl

De avondvoorstellingen beginnen om 19.00

uur. De matinee(s) op zondag  om 14.00 uur.

Gegevens

Begin:
12 mei 2020 19:00
Einde:
1 juni 2020 19:00